Historien om Bydemand der bliver til Bedemand

Bedemand

Historien om Bydemand der bliver til Bedemand

Tilbage til gammel tid var der ude i de enkelte sogne såkaldte bydemænd.
Det var en kommunikator, der skulle være budbringer i det lille sogn, og fortælle folk i byen når der skulle bydes ind til fest og stå for denne koordinering. Siden hen blev det sådan at ved dødsfald, begyndte man at bruge samme bydemand til at koordinere alt det praktiske i denne forbindelse. Bydemand blev altså til Bedemand. Idag findes der også mange kvindelige bedemænd.

En bedemands rolle

Titlen Bedemand er altså gældende for både kvinder og mænd og er et ubeskyttet titel. Alle kan dermed kalde sig for bedemand og agere som bedemand, det kræver i og for sig blot en investering i en rustvogn. En grundig oplæring og evt. bedemands uddannelsen er dog at foretrække, da der er meget oplæring såsom ligsynsloven, begravelsesloven, psykologi, løfteteknikker, etik og generelt empati for andre mennesker. Det handler om som bedemand at kunne yde en god og kompetent rådgivning og den mest kvalificerede hjælp overfor familien i en svær og følelsesladet situation – samtidig med at man skal være professionel bedemand.
Mange begravelsesforretninger drives videre gennem flere familiegenerationer hvad også er tilfældet med vores forretninger, hvor den ældste begravelsesforretning stammer tilbage anno 1882.

Hvorfor hedder det en rustvogn?

Og hvorfor hedder det så rustvogn ? Ordet er egentlig tysk og stammer fra ordet “rust” -udstyr/ udrustning. Under krigens tid kørte man rustninge og ammunition ud i feltmarken, og efterhånden tog man de faldne soldater med på retur kørslen. Dermed opstod ordet rustvogn. Der skønnes at der i Danmark er ca. 600 begravelsesforretninger til at varetage de ca. 52.000 dødsfald der årligt er i Danmark.
Ca. halvdelen af dødsfaldene i Danmark er på et sygehus.

Idag er vi meget styret af vores tid og kalender og mange ønsker derfor også at få styr på hvad der skal ske den dag man skal på “den sidste rejse” Vi oplever oftere at mange ringer inden et dødsfald for lige at spørge ind til nogle praktiske ting hos bedemanden, og i stor stil udfylder mange også pjecen “min sidste vilje” som kan printes direkte her fra hjemmesiden.
Man kan også ringe til bedemanden og vi står altid til rådighed for en snak omkring sin egen død og begravelse. Noget der for mange kan give ro i sjælen.

Din Bedemand står til rådighed i ét af livets sværeste øjeblikke…